Στέλιος Νικ.Γαβαλάς Stelios Nik.Gavalas

Σαν μπορέσεις να σκεφτείς "έξω απ το κουτί" θα δεις συντηρητικούς αριστερούς, προοδευτικούς δεξιούς, στις αλλαγές φοβισμένους, στενόμυαλους, έρποντες καιροσκόπους. Θα δεις ανάγκες & ευκαιρίες.
Το αληθινά καινούργιο χωρεί λάθη, όμως θέλει φαντασία και κόπο.H εξέλιξη είναι δύσκολη γέννα,θέλει επιμονή, προσήλωση στο στόχο.
Τίποτα μαγικότερο της ηδονής, της σύνθεσης της δημιουργίας, της γλύκας, της μυρωδιάς του νέου. Την άνοιξη της ελπίδας .

15 Σεπ 2009

Nepal -Tibet Aug 2009

-->
Αναδημοσίευση από Κρητική Επιθεωρηση 24 Αυγ 2009

Από το Νεπάλ στο Θιβετ

Άλλη μια «αποστολή» εξερεύνησης για τον ρεθυμνιώτη Στέλιο Γαβαλά και τους συνταξιδιώτες του εν μέσω θέρους, στη λεγόμενη «Στέγη του κόσμου».
Με σύντροφο πάντα τις μηχανές μεγάλου κυβισμού, το ταξίδι ξεκίνησε από το Kathmandu, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, διέσχισαν το κατεχόμενο Θιβέτ με προορισμό τη Λάσα την πρωτεύουσα του Θιβέτ.
Είναι μαγική αίσθηση λέει ο Στέλιος Γαβαλάς να διασχίζεις τη «Στέγη του κόσμου» από το Nyalam στα 3800μ., στο Tigri στα 4500 μ. και το Shygatse στα 3900 μ., περνώντας τα περάσματα των 5150 μ και 5250 μ για να φτάσουν στη Lhasa στα 3600 μ.
Πορεία ανακάλυψης ενός αρχαίου νομαδικού πολιτισμού με πλούσια και βαθιά παράδοση που φτάνει μέχρι τις μέρες μας ανεξίτηλη από το 1500 π.χ.
Δεν είναι τυχαία το μεγαλύτερο και ιερότερο κέντρο του Βουδισμού στην Ασία.Τα μοναστήρια η κατανυκτική ατμόσφαιρα και η ευλάβεια μοναχών και πιστών επισκεπτών το μαρτυρεί.
Το φυσικό περιβάλλον άλλοτε πράσινο με ποτάμια να το διασχίζουν και κυρίως άγριο ορεινό με πανύψηλα βουνά, μαρτυρεί τη μοναδικότητα του τοπίου.
Οι ταξιδιώτες έφυγαν από τη Lhasa και κατευθύνονται στο Everest Base Camp.

Χαρά Βηλαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου