Στέλιος Νικ.Γαβαλάς Stelios Nik.Gavalas

Σαν μπορέσεις να σκεφτείς "έξω απ το κουτί" θα δεις συντηρητικούς αριστερούς, προοδευτικούς δεξιούς, στις αλλαγές φοβισμένους, στενόμυαλους, έρποντες καιροσκόπους. Θα δεις ανάγκες & ευκαιρίες.
Το αληθινά καινούργιο χωρεί λάθη, όμως θέλει φαντασία και κόπο.H εξέλιξη είναι δύσκολη γέννα,θέλει επιμονή, προσήλωση στο στόχο.
Τίποτα μαγικότερο της ηδονής, της σύνθεσης της δημιουργίας, της γλύκας, της μυρωδιάς του νέου. Την άνοιξη της ελπίδας .

14 Νοε 2015

Όχι άλλα δάκρυα ! Αν φοβηθούμε και κλειδωθούμε,νίκησαν !



Acropolis Tricolore

Δεν οφελεί  να κλαίμε  πάνω στο «χυμένο γάλα» (αίμα), όσο κι αν η ψυχή πολλών από εμάς θρηνεί αληθινά τους  εκατοντάδες ταλαίπωρους που χτες στο Παρίσι βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος.  
Δυστυχώς ούτε είναι, ούτε θα είναι η τελευταία εκατόμβη  παράλογων θανάτων αθώων στη δύση.
Έχει αξία επιτέλους, στη μνήμη αυτών και όσων άλλων στο πλανήτη μακελεύονται να σκεφτούμε που είναι το λάθος και η συμμετοχή μας σ αυτό.

#Σφαγές στο Παρίσι #13 Νοεμ Παρίσι 
Μέσα από τις κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες στην Ευρώπη αποδεχόμαστε-ψηφίζουμε- στηρίζουμε εκπροσώπους με στρατηγικές-πρακτικές αποικιοκρατίας-επιβολής των συμφερόντων, επιδιώξεων όχι των κοινωνιών μας, αλλά μέρους αυτών. Συμφερόντων με ασύστολη όρεξη στην αυθαιρεσία και την εκμετάλλευση άλλων λαών, κοινωνιών.
Είναι ώρα να κουβεντιάσουμε επιτέλους, ότι πρέπει οι κοινωνίες υποψιασμένες ν αντιστέκονται  στα αυθαίρετα επεκτατικά στρατηγικά σχέδια πολυεθνικών, σωστότερα παγκόσμιων κερδοσκοπικών οργανισμών-lobbies, που και μόνον με το μέγεθος-πόρους τους,  μπορούν να επιβάλλουν  κυβερνήσεις, να κερδίσουν-παρασύρουν στη συναίνεση της κοινής  γνώμης προς τη κατεύθυνση  των σχεδιασμών τους.
Γλαφυρό παράδειγμα οι δύο πόλεμοι του Περσικού-Ιράκ. Εμείς πληρώσαμε-νουμε, οι πετρελαϊκές, αμυντικές και βιομηχανίες στρατιωτικής μέριμνας κέρδισαν.

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι μεγαλύτερες γενοκτονίες, τα μεγαλύτερα εγκλήματα έγιναν με μπροστάρηδες του σταυρού, στο όνομα του σταυρού.
Φυσικά και υπάρχουν, στη πλειοψηφία τους, ηθικοί και αλληλέγγυοι χριστιανοί και ιερωμένοι, ανεκτικοί μειλίχιοι μουσουλμάνοι, που δεν προκαλούν, ούτε δημιουργούν εντάσεις. 
Αν και η ιστορία θυμίζει ότι, κυρίως εμείς οι δυτικοί εισβάλουμε στα σπίτια των άλλων, όχι οι άλλοι, που αναγκάζονται να μας προσέλθουν ως πρόσφυγες ή μετανάστες ,συνέπεια του ότι εμείς πήγαμε και ισοπεδώσαμε ή αρπάξαμε τα πάντα.  
Θυμίζω ενδεικτικά, τις δύο σταυροφορίες  με πρόσχημα τη προστασία των  Άγιων Τόπων, την ανακάλυψη της Αμερικής με το ξεκλήρισμα των Μάγιας, Ίνκας, Αζτέκων, τις καταστροφές  των μνημείων των πολιτισμών τους, τη πλήρη καταλήστευση του πλούτου τους, από τους θεοσεβούμενους ΙσπανοΠορτογάλους, στο όνομα και για το προσκύνημα των «αγρίων» στο καθολικισμό.
Πρόσφατα ακόμα, τον Ιούλιο του 1994 στη Ρουάντα, οι πλειοψηφούσα  πληθυσμιακά (85%), φυλή των Χούτου εκκαθάρισε σχεδόν τη μειοψηφούσα φυλή των Τούτσι ,με 800 χιλ νεκρούς, με την παραδεδεγμένη συνέργια των Βέλγων αλλά και της Γαλλικής κυβέρνησης Μιτεράν (που το αρνείται φυσικά),στο βωμό και για τον έλεγχο των πλουσιότατου υπεδάφους της Ρουάντα. 
Να  μην πιάσουμε τα της Αλγερίας  το ’50 με το  Ντε Γκωλ ή το φίλο του Σαρκοζί Καντάφι, που κατόπιν έγινε εχθρός και τον καθάρισε, προκειμένου τα Λυβικά πετρέλαια να πάνε στην ELF και TOTAL.
Τα παραπάνω είναι γεγονότα-αιτίες αθρόας προσέλευσης οικον. μεταναστών και όχι μόνο στην Ευρώπη.                                                                                                                                                    
Το βόρειο Παρίσι  είναι γεμάτο από στερημένους, αποκλεισμένους από την εργασία, τη τροφή , την εκπαίδευση, τη παιδεία,  δυστυχισμένων Αλγερινών, Τυνήσιων, Μαροκινών κ.ά, τέτοιων εκατομμυρίων ανθρώπων.
Οι άνθρωποι αυτοί, χαμένοι στις άνισες ευκαιρίες, στον  κοινωνικό αποκλεισμό, στην ίδια πόλη με τους ευπορότερους Γάλλους αλλά και άλλους πολύ πλούσιους  Ευρωπαίους, είναι οι  προσφορότερες ομάδες για τη στρατολόγηση  της  ISIS.
Όταν ο έντιμος, ηρωικός θάνατος που η ISIS υπόσχεται, για τα ιδανικά και τη πίστη τους, θα τους προσφέρει τον παράδεισο στην άλλη ζωή, απαλλάσσοντας τους από τη μιζέρια της σημερινής τους ύπαρξης. 
Θυμηθείτε . Αντί να βοηθηθούν αυτούς τους ανθρώπους με προγράμματα ένταξης , οι αρχές του Παρισιού το 2005, έδειξαν μηδενική ανοχή.Τους  κατέστειλαν με λύσσα στα πολυήμερα, μεγάλα επεισόδια των βορείων προαστείων της πόλης,στη  θητεία του  Νικολά Σαρκοζί ως υπουργού εσωτερικών. Η επίδειξη πυγμής αυτή, τον οδήγησε στην προεδρία το 2009. 

Δηλαδή καλά να πάθουμε ;   Μας αξίζει ;    Οι χριστιανοί- δυτικοί φταίνε ;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ απλά η οπτική της ανάλυσης των ερωτημάτων παραπάνω είναι λάθος.
Αν στριμώξεις τη γάτα στη γωνία θα βγάλει νύχια και θα σου βγάλει τα μάτια.

Αν  με τσιμεντένιο τείχος φυλακίζεις-εξαθλιώνεις τους Παλαιστίνιους, πετώντας τους από τα πατρογονικά τους,  στο όνομα και προς δόξαν του Ιουδαικού αλυτρωτισμού, θα πληγείς από ατελείωτες  intifanta (εξέγερση-πόλεμος)
Θ’ ανοίξεις βέβαια, δημιουργώντας  τη παραπάνω  κατάσταση, τη μεγαλύτερη αγορά υλικών συμβατικού επίγειου πολέμου της γης. Τρελή κονόμα για την Αμερική, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία.

Αν πάρεις τους επιζήσαντες και απογόνους  των Αουσβιτσ-Νταχάου και τους μετατρέψεις σε εθνικιστές-φοβικούς-θρησκόληπτους Νταγιάν ή Νετανιάχου αποίκους, οπλίζοντας τους σαν αστακούς, αστυνομεύεις καλά το πέρασμα της  Μέσης Ανατολής, συμβατά προς τα δυτικά συμφέροντα. Για την ‘’προστασία’’ της γης τους, θα σκοτώνουν ότι κινείται αντίθετα ή νηφάλια σκεπτόμενο, ακόμα και αν λέγεται ειρηνιστής ιουδαίος πρωθυπουργός  Μεναχέμ Μπεγκίν.

Μετά το Σάχη Ρεζά Παχλεβί του Ιράν, κατασκευάστηκε για λυκόσκυλο ενάντια στο Ιράν του Χομεινί, ο φίλος και μετέπειτα εχθρός δικτάτορας Σαντάμ Χουσείν του Ιράκ. Μετά τη πτώση του,  χρειάζεται επειγόντως να μετατραπούν ξανά σε τοπάρχες,  οι  μέχρι χτες κακοί  Ιρανοί ηγέτες Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί και Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Μήπως το παραπάνω  «πανηγύρι»  δεν γέννησε δύο χειρουργικούς πολέμους στο Περσικό, την ισοπέδωση του Ιράκ τη μεγαλύτερη δηλ αγορά αεροπορικού πολεμικού υλικού του πλανήτη στις μέρες  μας ;;;

Μήπως αυτή η ίδια λογική δεν πυροδότησε τον Συριακό πόλεμο;;;  
Δεν εξηγεί την σθεναρή αντίσταση του καθεστώτος δικτατόρων της οικογένειας Χαφέζ αλ Άσαντ  και Μπασάρ Ασαντ ;;;  Φυσικά ως ρωσικοί δορυφόροι στην περιοχή εξοπλίζονται ν αντέξουν γενεές 14. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει, πως οι Ρώσοι θ αφήσουν απροστάτευτους, αυτούς που τους εξασφαλίζουν το λιμάνι του Ταρτούς ,στη νοτιοδυτική Συρία δηλ την μόνη βάση τους στη Μεσόγειο;;;

Τι κι αν ξεκληρίζεται, ξεριζώνεται  ένας από τους αρχαιότερους και περήφανους λαούς της  ανθρώπινης ιστορίας από τα πατρογονικά του; Τι κι αν τρομαγμένοι-εξαθλιωμένοι  Σύριοι ξεπουλούν ή εγκαταλείπουν σορειδόν τις περιουσίες τους , να σωθούν τρέχοντας, στη φιλόξενη; πολιτισμένη Ευρώπη, αφού εκεί, ούτως ή αλλιώς θα πεθάνουν από ISIS πύραυλο ή κυβερνητική ρουκέτα .

Η  ISIS ,στην ουσία εκπαιδεύτηκε στρατιωτικά και εξοπλίστηκε από τους Αμερικάνους ως αντιστασιακή δύναμη στο Συριακό καθεστώς των  Άσαντ . Με τη σειρά τους  οι ISIS, τα λεφτά των Καταριανών εμίρηδων και των Σαουδαράβων βασιλέων, δυτικών δορυφόρων ( σημερινούς με κήρυξη πολέμου εχθρούς τους το Νοεμ ’14), εγκαθίδρυσαν το ψευδοκράτος τους (Χαλιφάτο) στο Βόρειο Ιράκ και τη Δυτ Συρία.
Κατέχουν-ελέγχουν πλέον τα πετρέλαια της Μοσούλης και δεν έχουν ανάγκη κανένα. Οικονομάνε πανίσχυροι και εξοπλίζοντας ότι φανατικότερο στο Ισλάμ ανά το πλανήτη, κάνοντας τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν να φαίνονται σχολιαρόπαιδα.
Οι Ταλιμπάν αρχικά αντιτάχθηκαν στο Χαλιφάτο αλλά τελικά δήλωσαν πίστη (Ιαν ’15), όπως και οι Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας (Μαρ ‘15).

Ας μην εθελοτυφλούμε. Κάνουν λάθος όσοι βιάζονται να πιστέψουν ότι δεν συνδέονται οι προσφυγικές ροές  και οι φλεγόμενες εστίες πολέμου, που δημιούργησε η νέα τάξη πραγμάτων στην ευρύτερη  Μέση Ανατολή –Κεντρική Ασία-Αφρική, με τη ισλαμική τρομοκρατία. 
Είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν λογικά να τις αποκλείσουν.
 
Αποκλείει κάποιος να στρατολογούνται, κυρίως νεαροί τρομοκράτες, στα προσφυγικά στρατόπεδα, της γειτονικής στο πόλεμο, φτωχής Ιορδανίας ;;; 
(Αξίζει πάντως να σημειωθεί ως παράδειγμα φιλοξενίας προσφύγων.)
 
Αποκλείεται δηλαδή να πειστούν πρόσφυγες της Λιβύης ή της Συρίας από τους στρατολογητές της ISIS  ότι  τους ξεριζώνουν οι ‘‘άπιστοι’’  εισβολείς και όχι εκείνοι που αμύνονται στη γη τους, τη γη του Αλλάχ ;;;

Το πρόβλημα της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη είναι πολυσύνθετο και πολυμετάβλητο. 
Οι πτυχές του βρίσκονται τόσο έξω από την Ευρώπη όσο καζι μέσα σε αυτήν.
 
Οφείλω να υιοθετήσω την άποψη ότι καμία προσευχή Pray for Paris δεν πρόκειται να βοηθήσει κανένα. Οι προσευχές απαιτούν τυφλή πίστη. Κάθε τυφλή πίστη οδηγεί σε λάθος ανορθολογικούς σχεδιασμούς ,σε ακρότητες σε εκτροχιασμό από το σκοπό.δηλ την άμυνα της ανθρωπότητας από το θρησκευτικό φανατισμό-μισσαλοδοξία.

Ο Ευρωπαικός πολιτισμός στερεωμένος στις αξίες του Ευρωπαικού διαφωτισμού ,οι κατακτημένες-εδραιωμένες   δημοκρατικές διαδικασίες-συμπεριφορές, η κουλτούρα-παντιέρα  της Γαλλικής επανάστασης για ελευθεριά, ισότητα, αδελφότητα, η πίστη στο Ευρωπαικό ενωσιακό ενχείρημα θα βοηθήσει- συνθέσει με νηφαλιότητα, σύνεση, εφευρετικότητα μηχανισμούς προστασίας.
Ο σκοπός μας να εντάξουμε –ενσωματώσουμε-αφομοιώσουμεε κάθε αλλότριο τρόπο ζωής.
Αν οχυρωθούμε φοβισμένοι γύρω από τα στενώς εννοούμενα σύνορά μας, έχουμε ήδη νικήθει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου