Στέλιος Νικ.Γαβαλάς Stelios Nik.Gavalas

Σαν μπορέσεις να σκεφτείς "έξω απ το κουτί" θα δεις συντηρητικούς αριστερούς, προοδευτικούς δεξιούς, στις αλλαγές φοβισμένους, στενόμυαλους, έρποντες καιροσκόπους. Θα δεις ανάγκες & ευκαιρίες.
Το αληθινά καινούργιο χωρεί λάθη, όμως θέλει φαντασία και κόπο.H εξέλιξη είναι δύσκολη γέννα,θέλει επιμονή, προσήλωση στο στόχο.
Τίποτα μαγικότερο της ηδονής, της σύνθεσης της δημιουργίας, της γλύκας, της μυρωδιάς του νέου. Την άνοιξη της ελπίδας .

30 Νοε 2015

νάτο, νάτο το δακτυλίδι ! ψάξε ψάξε δε θα το βρείς ! το #Chevalier απου ζητείς

Αφίσα ταινίαςΠροτείνει η Μάρω στη παρέα την πρόσφατα διακεκριμένη ταινία Chevalier, τη καλύτερη ταινία στο 59ο Φεστιβάλ του Λονδίνου ‘15, με βραβείο για το casting στο φεστιβάλ του Σεράγεβο, που  παίζεται στους κινηματογράφους από 26 Νοεμ  15.


Γραμμή λοιπόν στο Μικρόκοσμο στη Συγγρού, βέβαιος αφού το σενάριο υπογράφεται από τον Ευθύμη Φιλλίπου (Κυνόδοντας, Αστακός ) και τη ματιά της θαρραλέας, όπως φάνηκε, σκηνοθέτιδας  Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη. Το θάρρος χρειάζεται, για να σκηνοθετηθεί  η πλοκή της συμβίωσης έξι χαρακτήρων του καιρού μας, σε σκαφάτη διαβίωση,  κατασκευασμένους από ένα κειμενογράφο διαφημίσεων (Ε. Φιλλίπου) που γνωρίζει να κτίζει ανάγκες και προφίλ καταναλωτών στις γαίες του Δυτικού Πολιτισμού.


Από την αρχή φαίνεται, εκτός από το ευφυές σενάριο, την γυναικεία ταλαντούχα-αποστασιοποιημένη ματιά της σκηνοθέτιδας, η εξαιρετική επιλογή των έξι ηθοποιών που ενσαρκώνουν περίφημα τους αντίστοιχους χαρακτήρες .
Παίζει πολύ γέλιο, αλλά και  περίσκεψη, καθώς η χειρουργική ματιά της εξέλιξης της ιστορίας ξεδιπλώνει τους χαρακτήρες των ηρώων, που αγωνίζονται για τη χίμαιρα που ταλανίζει, κυρίως τα αρσενικά του δυτικού κοινωνικού μοντέλου, «Ο παντού καλύτερος» .

Η θέσπιση του επάθλου ενός δακτυλιδιού Chevalier θα κινητοποιήσει εξαιρετικά, στο κυνήγι τους ήρωες της ταινίας, καταστρώνοντας  στρατηγικές, συμμαχίες, ίντριγκες, δημιουργώντας ανταγωνισμούς, καταπίεση ,ρήγματα σχέσεων, ματαιώσεις ως τη κάθαρση της ενσυναίσθησης-συμφιλίωσης εαυτών και αλλήλων.


Ιδανική για απλούς, κριτικούς, ανήσυχους  διαβάτες της ζωής, με έμφαση στον άνθρωπο, στη διαφορετικότητα, στη συλλογική ματιά.
Τα trendyboys, οι πιστοί  των θεοτήτων των brands, οι στερεοτυπικοί  ας μην χάσουν την ώρα τους, ας προτιμήσουν μια πιο cool, must and mainstream επιλογή.29 Νοεμ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου